A good woman keeps her mind right and her body tight.

Szürke-színes hétköznapok

Favágás

2010. február 12. - Vyca

Tegnap kényelmes nyugalomban utaztunk hazafele hármasban FLIRT-tel. Mindenki szereti őket, mert újak, szépek, mindenki biztonságban érzi magát rajtuk - amiben nem kis szerepük van a biztonsági kameráknak sem, de azért is -, mert egyterűek. Az egyterűség sokszor vezet ahhoz, hogy akarva akaratlanul is végighallgatjuk a mellettünk utazók beszélgetéseit. Van, amikor egyszerűen hiába tiltakozom, nem tudok nem odafigyelni egy közelemben zajlódó párbeszédre.

Közelünkben egy középiskolás, utastásaim által csupán "legfeljebb hímnemű, de nem férfi"-nak titulált egyén vonzotta a füleket és némely szemeket már egy ideje különféle megnyilvánulásaival. Körülöttem mindenki (nem csak harmadmagamat ideértve) megpróbált (inkább kevesebb sikerrel) diszkréten mosolygni magában szegény flótás tudatlanságán és egyéni stlíusán. A gátat a következő mondat szakította át:

– [...] nem süllyedek le a parasztok szintjére, hogy én fát vágjak!
– Miért? Mi bajod a favágással?
– Az olyan ciki!

Egyszerűen eddig bírtuk. Elkezdtünk nevetni rajta, ami nem szép dolog, de nem tehettünk róla. Én csak kacagtam. Egy a közelünkben utazó 24 éves srác teljesen kiakadt, és kőművesek mellé állította volna be a "nyápicot" egy napra. Édesanyám kevésbé drasztikusan csak egy cserépkályhával fűthető lakásba költöztette volna. Egy harmincas hölgy pedig kacagó gyöngyei között fejezte ki részvétét "szegény városi fiú" iránt.

Nem mondom, hogy ez egy nagyon szép motívum, de közös kapocs lett utazásunk hátralevő részére a kívülállón szórakozás. Példálul ezért is jó vonatozni!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katus.. 2010.02.14. 10:07:50

Még néhány évtized, és talán rájön, hogy fával fűteni jó.

klapperes 2010.03.01. 11:53:49

Majdcsak rájön a kiscsávó arra, hogy meleg legyen a lakásban valamire szükség van, amiből elő lehet állítani fűtési energiát. Megnézném, hogy mit csinálna a csávó, ha egy központi fűtéses lakásból hirtelen egy olyan helyen találná magát, ahol saját magának kellene fűteni. Lehet, hogy inkább fizetne valakinek, hogy méretre vágja neki a fát csak az elveihez hűen "nem süllyedek le a parasztok szintjére, hogy én fát vágjak"... Pedig a feszültség leveztésére sem utolsó! (egyébként én is jelenleg cserépkályhás lakásban lakom, előtte közel 25 évig meg központi fűtéses panelban laktam még anno Szfváron)

klapperes 2010.03.01. 11:56:43

Még annyi, hogy nagyon ott a hangulata a cserépkályhának, amikor ropog a tűz, kényelmesen elheveredni az ágyon, valami andalító lágy zene szól, na de innen már másfajta blogba tartozik! ;-)

Vyca 2010.03.05. 21:13:12

Cserépkályha... Meleg.. Az egyik kedvenc tárgyam!
süti beállítások módosítása